Drie bieren ontvangen logo van Belgische hop

Redactie KW

Tournée Générale Premium Tripel, Klets en Hommelbier Limited Edition oogst 2012 otnvingen vrijdagavond het logo van Belgische hop.

Vzw Hop en het stadsbestuur van Poperinge mochten voor de tweede keer op hun nieuwjaarsreceptie in het Hopmuseum het logo van Belgische hop aan brouwerijen overhandigden. Kris Notebaert, schepen van Landbouw en lid van het dagelijks bestuur van vzw Hop, licht het belang van het logo ‘Belgische Hop’ toe. “Dit logo wordt toegekend aan een bier dat met minimaal vijftig procent Belgische en dus grotendeels Poperingse hop wordt gebrouwen. De vzw Hop telt momenteel al twintig brouwerijen die er gebruik van maken en het wint stelselmatig aan belang. Zo bekwamen vorig jaar voor het eerst een Waalse en een buitenlandse brouwerij het logo. Het beeldmerk wordt per biersoort of etiket toegekend en niet per brouwerij, waardoor de makers het telkens voor een nieuw bier moeten aanvragen. Het veralgemeende gebruik kan ook rekenen op de steun van de vzw Belgische Brouwerijen. Met het Belgische hoplabel werkt de vzw Hop ook heel toekomstgericht. Vanaf 2015 verplicht de Europese regelgeving de vermelding van de herkomst van ingrediënten op bierflesjes, waar dit initiatief dus perfect op aansluit.”

De diverse hoppartners in Poperinge hebben dit jaar nog meer nieuwe initiatieven in petto. “Later dit jaar pakt het Hopmuseum uit met een heuse bierwand, waar de bezoeker alle Belgische bieren zal kunnen bewonderen, met in het bijzonder aandacht voor alle bieren met het Belgische Hoplogo”, aldus schepen van Toerisme Jurgen Vanlerberghe. “In de eerste week van augustus vindt de 54ste editie van het Internationaal Hopcongres in Poperinge plaats. Op die samenkomst nemen afgevaardigden van de diverse hopproducerende landen de situatie van de hopteelt in de hele wereld onder de loupe en bespreken ze nieuwe tendenzen en maatregelen. Ook in 1993 vond dat congres al in Poperinge plaats. Na twintig jaar nemen wij de organisatie opnieuw op ons om onze Hoppestad nog meer nationaal en internationaal op de kaart te plaatsen.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier