Drie betrokkenen bij ripdeal met dodelijke afloop in Assebroek blijven in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie verdachten in de zaak van een ripdeal in Assebroek met een maand verlengd.

Op 2 mei kwam overvaller Steve De Bouvere (34) daarbij door messteken om het leven.

Op 2 mei rond 5 uur ‘s morgens stormden twee gemaskerde mannen het appartement van Kenneth H. in Assebroek binnen. Hij zou in zijn slaap verrast geweest zijn door de overvallers en greep naar een mes. Daarbij werd Steve De Bouvere geraakt in de hartstreek, zijn kompaan sloeg op de vlucht. Ondanks een reanimatiepoging door Kenneth H. overleed het slachtoffer diezelfde ochtend in het ziekenhuis.

Uit het onderzoek bleek dat de versie van H. steek houdt. Sinds vorige maand zitten drie verdachten in de cel die de ripdeal beraamd zouden hebben. Het zou hun bedoeling zijn geweest om de jonge Bruggeling drugs en geld afhandig te maken. Door die nieuwe ontwikkelingen besliste de onderzoeksrechter om Kenneth H. voorwaardelijk vrij te laten.

Niet in beroep

Tijdens de ripdeal was Danny A. de tweede overvaller. “Hij neemt zijn verantwoordelijkheid op in die zaak”, zegt zijn advocate Charlotte Demaître. “Hij heeft er spijt van. Zijn beste vriend is in zijn armen gestorven, een heel traumatische ervaring voor mijn cliënt. Hij is zelfs 15 kilogram verloren.” A. begrijpt waarom hij in de cel zit, en gaat niet in beroep tegen de beslissing. Ook zijn vriendin Britt D. blijft aangehouden voor haar rol in de ripdeal. Bij haar thuis werden drugs aangetroffen.

Ook Giovani L. moet een maand langer in de cel blijven. Het neefje van A. zou van binnenuit de overval gestuurd hebben. Hij was in het appartement in Assebroek aanwezig toen de overvallers er binnenvielen. L. heeft zijn aandeel bekend en wil zich verontschuldigen tegenover Kenneth H.

Toch zijn er nog tegenstrijdigheden in de verhalen van Danny A. en zijn 20-jarige neef. Een reconstructie zou meer duidelijkheid kunnen brengen, maar het is nog niet zeker of die er komt. Het huurcontract van H. is ondertussen opgezegd. Een eventuele reconstructie zal dus sowieso op een andere locatie moeten plaatsvinden.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier