Drie arrestaties tijdens grootschalige controleactie in arrondissement Kortrijk

Redactie KW

Bij een controleactie in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag drie mensen opgepakt die in het bezit waren van verdovende middelen. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven omdat ze achteruit reden op de snelweg om aan de controle te ontsnappen.

De actie Politiële Arrondissementele Controleactie Kortrijk (PACK) kaderde vooral in de strijd tegen woninginbraken, waarvan het aantal in 2008 spectaculair steeg in de Kortrijkse regio. Tijdens de PACK-actie werden 110 agenten ingezet. Aan grensovergangen, op snelwegen en invalswegen en op treinen werd gezocht naar potentiële criminelen.

De actie werd iets vroeger gehouden wegens het verhoogd aantal namiddag- en vooravondinbraken in de buurt. Liefst 1.124 mensen, tien treinen en 875 voertuigen werden gecontroleerd. Elf personen stonden geseind en er werden veertien processen-verbaal opgesteld voor het bezit van drugs. De politie nam ook vier verboden wapens in beslag: twee luchtdrukpistolen, een boksbeugel en een knuppel. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier