Drie aanhoudingen na grootschalige razzia in Interbellumwijk Oostende

Redactie KW

Drie illegale Algerijnen zijn aangehouden na een grote razzia donderdag in de Interbellumwijk in Oostende. Dat meldt het parket van Brugge vrijdag. Ze waren in het bezit van tweehonderd gram cocaïne. Aan de gecoördineerde politieactie namen tachtig agenten deel. Er werden vijfentwintig verdachten opgepakt.

Het stadsbestuur van Oostende kreeg de laatste tijd heel wat klachten van buurtbewoners over drugsgerelateerde criminaliteit, vandalisme en vechtpartijen. De lokale politie van Oostende en de federale recherche hielden daarom al enkele weken de probleemwijk onder observatie.

Tachtig agenten voerden donderdag huiszoekingen uit in elf panden: cafés, internet- en telefoonwinkels en privé-woningen. Ongeveer vijfentwintig verdachten werden naar diverse politiekantoren meegenomen voor verhoor. Het gaat voornamelijk om allochtonen.

Nog meer razzia’s

Er werden aanzienlijke hoeveelheden drugs aangetroffen bij de huiszoekingen. Ook werd beslag gelegd op een wagen. Tijdens de razzia werden de invalswegen naar de Interbellumwijk afgezet en het verkeer omgeleid. De politie van Oostende plant in de toekomst nog meer razzia’s.

(BELGA)

Meer hierover vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier