Dreven in Sterrebos in Rumbeke worden heraangeplant

Redactie KW

In het provinciedomein Sterrebos in Rumbeke worden een zestigtal dunne, scheefgegroeide bomen uit dreven ‘acht’, ‘negen’ en ‘tien’ van de ‘Sterre’ vervangen. De bomen hadden weinig toekomst als dreefbomen omdat ze aangeplant werden in een donker bos.

In de tweede helft van maart 2011 worden ze omgezaagd. In het volgende plantseizoen worden ze vervangen door zomereiken. Tijdens de werken zullen de dreven van ‘de Sterre’ afgesloten worden. ‘De Sterre’ in provinciedomein Sterrebos bestaat uit tien lange dreven en twee korte dreven. De dreven kregen hun naam volgens de twaalf wijzers van de klok.

Inheemse struiken

Ook in de bosperceeltjes palend aan de dreven worden zes bomen gekapt. Op de plaatsen van de gekapte bomen worden inheemse struiken geplant die minder hoog groeien en niet concurreren met de nieuwe dreefbomen. Op die manier krijgen de nieuw aangeplante dreefbomen voldoende licht zodat ze goed en recht kunnen opgroeien.

Op de plaats van de werken wordt een infobord geplaatst. De bomen die verdwijnen werden door de boswachter van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) met een stempel aangeduid. Bosexploitant Marc Moenaert uit Langemark-Poelkapelle zal de bomen rooien.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier