Drenkelingen in Belgische ziekenhuizen buiten levensgevaar

© Foto azasv.be
Redactie KW

De zeven slachtoffers van de scheepsramp die in België verzorgd worden, zijn buiten levensgevaar. Dat melden de ziekenhuizen AZ Sint-Augustinus in Veurne en het AZ Damiaan in Oostende waar de gewonden verblijven.

De overlevenden van de aanvaring tussen de Baltic Ace en de Corvus J hadden allemaal onderkoelingsverschijnselen. De twee slachtoffers die er het ergst aan toe waren werden naar Veurne gebracht. “Ze zijn niet meer in levensgevaar. Alles is vlot verlopen. Ze liggen nog op de intensive care, maar daar zullen ze in de loop van de dag ontslagen worden”, aldus dr. Lebbinck die verder niets kwijt kon over de slachtoffers.

Geleidelijk opgewarmd

In het AZ Damiaan van Oostende lagen er nog vijf gewonden, twee van Filippijnse afkomst en drie Polen. “Ze hebben net een laatste medische controle gehad en worden in de loop van de middag naar Rotterdam gebracht, naar hun collega’s”, duidt dr. Sibiet. “De slachtoffers waren onderkoeld en sommigen hadden lichte kneuzingen. We hebben ze opgewarmd met dekens en heteluchtdekens. Geleidelijk, want zo moet dat.”

De slachtoffers lijden wel aan een psychologisch trauma. “Je mag dat toch niet onderschatten. Ze hebben vannacht al kunnen bellen met familie en vrienden, want het is belangrijk dat toch die geborgenheid voelen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier