Dreigt ook voor Arora Satesh Kumar uit Kortrijk repatriëring naar Afghanistan?

Redactie KW

Arora Satesh Kumar (24) woont al zeven jaar in België, maar wordt mogelijks opnieuw uitgewezen naar Afghanistan. “Ik ben geïntegreerd, spreek Nederlands en heb vast werk. In Afghanistan heb ik niets”, aldus Arora Satesh Kumar.

Arora Satesh Kumar zit sinds een maand in het gesloten centrum voor illegalen in Brugge. Hij wacht er op zijn uitwijzing, nu zijn tweede asielaanvraag verworpen werd. Arora kwam op zijn zeventiende naar België, nadat zijn moeder werd vermoord door de Taliban. “Omdat ook mijn leven in gevaar was, ben ik naar België gekomen. Ik heb me meteen geïntegreerd. Ik volgde lessen Nederlands en Frans en werkte bij mijn broer in Pizzeria Krishna langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke. Sinds vorig jaar woon ik in een sociale woning in Heule. Ik heb een eigen wagen, betaal belastingen. Ik begrijp niet dat ik na zeven jaar en een bewijs van perfecte integratie toch kan worden uitgewezen.”

Uitzetting tegenhouden

Arora’s nicht Shandni (18), die ook in ons land woont, heeft op Facebook een oproep gelanceerd om de uitzetting van de broer van haar vader Ram tegen te houden. “Heel de familie is radeloos, maar we kunnen niet veel doen. Alleen hopen dat Arora niet moet vertrekken.”

(NVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier