Dreigend watertekort in 3 West-Vlaamse gemeenten door lek in Sint-Pieters-Leeuw

Redactie KW

Er zijn nu al 26 gemeenten in Oost-Vlaanderen en 3 in West-Vlaanderen die bedreigd worden met een watertekort nadat er zondag een lek ontstond in een waterleiding in Sint-Pieters-Leeuw. Dat meldt de provincie Oost-Vlaanderen maandag in een persbericht.

In Oost-Vlaanderen dreigt er een watertekort in Geraardsbergen, Ninove, Denderleeuw, Haaltert, Herzele, Lierde, Aalter, De Pinte, Merelbeke, Nevele, Sint-Martens-Latem, Brakel, Deinze, Gavere, Horebeke, Kruishoutem, Kluisbergen, Maarkedal, Nazareth, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zingem, Zottegem, Zulte en Zwalm. In West-Vlaanderen worden Oostkamp, Beernem en Ruislede bedreigd.

Bewoners met een dringende waterbehoefte kunnen vanaf 7 uur terecht in de omgeving van het gemeente- of stadhuis voor waterzakjes. De lokale brandweer en de civiele bescherming bevoorraden de ziekenhuizen. De hele dag dreigen er nog problemen. Watermaatschappijen TMVW en VMW openden elk een infolijn, respectievelijk op het nummer 078 35 35 99 en 09 240 91 11. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier