Dranouter voor het eerst in 36 jaar met volledig uitverkochte dag

Redactie KW

(UPDATE) Dranouter Festival zette Heuvelland weer op zijn kop. Vrijdagavond bijvoorbeeld ging een nokvolle Kayam-tent spontaan aan het dansen en zingen tijdens het optreden van Vaya con Dios, en ook de set van dEUS zette de tent op zijn kop. Het festival had zaterdag voor het eerst in 36 jaar een compleet uitverkochte dag, en heeft over het hele weekend de kaap van 100.000 tickets gerond.

Na meer dan 30 jaar is Dranouter gegroeid van een puur folkfestival tot een muziekfeest met een almaar bredere programmatie. Sinds dit jaar is ‘folk’ dan ook uit de naam van het festival verdwenen en spreken we over festival Dranouter, al was niet iedereen op de weide daar even blij mee.

Festival van de sfeer
Ondanks de nieuwe muzikale koers blijft Dranouter wel het festival van de sfeer. En daar spelen de organisatoren graag op in. Zo is er voor het eerst een Wedding Chapel op het festivalterrein, waar koppeltjes hun liefde figuurlijk kunnen laten bezegelen. The Pogues sloten zondagavond het Festival in Dranouter af.

(tn/jv)

Meer in de nieuwsflash op Focus-WTV vanaf 18u30. Ook maandagavond is er aandacht voor Festival Dranouter: in het nieuws vanaf 18u00 en in een extra lange Zieta Dranouter.

Uitgebreid verslag ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier