Dranouter Festival klokt af op 80.000 bezoekers

Redactie KW

Het Dranouter Festival zit er weer helemaal op. Na twee regendagen leek het festival te verzuipen, maar toch daagden er elke dag zo’n 20.000 mensen op. De muziek en de sfeer zorgden voor het unieke festivalgevoel. Vanmorgen was het voor veel festivalgangers dan ook moeizaam ontwaken, tentje opplooien en vertrekken.

Over de vier dagen hebben zo’n 80.000 mensen het Dranouter festival bezocht. Door vooral het slechte weer zijn er dat een vijfde minder dan vorig jaar. Wie er wel was, reageert overwegend enthousiast. “De voorbije dagen was er hier een fantastische sfeer”, zegt organisator Bavo Vanden Brouck. “We hadden een ongelooflijk publiek in Dranouter dat blijft komen en geniet van de concerten. Negatief was wel dat er een vijfde minder mensen waren dan vorig jaar, maar vier vijfde trok zich niets aan van het weer en zij zullen hier volgend jaar terug staan”, besluit Bavo Vanden Brouck.

Zondagavond passeerden ondermeer nog Luka Bloom, Ben Harper en Milow de revue. De Leuvense muzikant met heel wat succes in het buitenland had er zin in.”Het is een heel bijzonder festival”, zegt Jonathan Vandenbroeck van Milow. “Het is mijn tweede keer hier, maar ik kom heel graag. Muziek staat centraal en mijn muziek komt goed tot z’n recht in de grote tent. Het is de grootste muziektent van België. Ik heb er heel veel zin in”. (KV/SG)

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier