Dranouter Festival beloont milieuvriendelijke festivalgangers

© VDB
Redactie KW

Dranouter Festival wil milieuvriendelijke festivalgangers belonen. Zij die met de fiets komen, worden getrakteerd op een fietsconcert en propere kampeerders mogen rekenen op meer luxe. Dranouter wil zo de ecologische voetafdruk van het publiek binnen de perken houden.

Dranouter Festival, dat plaatsvindt op 3, 4 en 5 augustus, neemt dit jaar een aantal initiatieven om de ecologische voetafdruk van het festivalpubliek in te perken. Het festival beloont onder meer bezoekers die met de fiets komen met een extra fietsconcert. Op zaterdag 4 augustus worden fietsers naar een geheime locatie geleid waar het concert zal plaatsvinden.

Het festival wil ook maatregelen nemen op de camping. Er zal een ecozone zijn waar kampeerders, als ze een aantal regels volgen, gebruik kunnen maken van een zone met meer comfort, met onder meer een comfortabele picknickzone met grote shelter, banken en een gemeenschappelijk barbecuetoestel. De organisatie hoopt die zone de volgende jaren uit te breiden.

Op maandagochtend tot slot biedt het festival een gratis ontbijt aan iedereen die een volle afvalzak binnenbrengt bij de hoofdingang van de camping, dit om ook kampeerders buiten de ecozone aan te moedigen om hun vuil niet achter te laten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier