Draken nemen Oostende in

Redactie KW

Vanaf zondag nemen draken Oostende in. En dan hebben we het natuurlijk niet over de mythische wezens, maar over de vinnige zeilboten die ook bij tal van Europese royalty geliefd zijn. Van 28 tot 1 september staat het Open Belgisch Kampioenschap op de agenda, een ideale opwarmer voor de Dragon Gold Cup, het officieuze wereldkampioenschap drakenzeilen.

Van 28 augustus tot 1 september wordt de Royal North Sea Yacht Club in Oostende de uitvalbasis van het Open Belgisch Kampioenschap drakenzeilen. Meteen de proloog van de Dragon Gold Cup, die dit jaar van 4 tot en met 9 september gezeild wordt. Deze Gold Cup is zowat het officieuze wereldkampioenschap drakenzeilen.

Voor de organisatie zorgt de Belgian Dragon Association. „De bedoeling van de Dragon Gold Cup is altijd geweest om een groot aantal drakenzeilers van zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten samen te brengen voor de race”, zegt BDA-voorzitter Peter De Gryse.

En dat lukt, want ondertussen zijn er al 75 vaartuigen uit 14 landen ingeschreven. Naast de zeilcompetitie speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol in de Dragon Gold Cup. Er staan dan ook tal van activiteiten op het programma, van een openingsceremonie en een uitstapje naar Brugge tot een galadiner.

De competitie op zee verliest voor de toeschouwer op de dijk veel van zijn charme, maar er is wel de fotogenieke bedrijvigheid in het Montgomerydok en ook de in de havengeul verzekeren de binnen- en buitenlaverende draken spektakel.

(SRA/ML)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier