Dossier stadion Brugge wordt opnieuw niet besproken op Vlaamse Regering

Redactie KW

Het dossier over de inplanting van een voetbalstadion in Brugge wordt vandaag niet besproken op de Vlaamse Regering. Dat laat Vlaams minister Hilde Crevits weten.

De voornaamste reden hiervoor is dat de Vlaamse Regering het dossier juridisch niet wil hypothekeren. Momenteel is er een voorlopige versie van de Plan-Mer ingediend. In overleg tussen de diensten van de Vlaamse overheid en het studiebureau, worden de gemaakte opmerkingen onderzocht en verder verwerkt.

Verwacht wordt dat de finale versie van de plan-Mer ten laatste wordt ingediend tegen eind september, en conform kan worden verklaard tegen ten laatste midden oktober.

Belangrijk is ook dat tegen midden oktober er ook meer duidelijkheid zal zijn over de vereisten van de FIFA voor de organisatie van het WK 2018. Onder meer over de vereiste van het tijdig voorhanden zijn van de nodige bouw- en milieuvergunningen voor de geïnteresseerde locaties. Ook zullen de werkzaamheden hierover van de Vlaamse Voetbalcommissie dan al verder opgeschoten zijn en meer duidelijkheid bieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier