Dossier ring rond Diksmuide terug naar af

28/08/08 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Bron: Kw

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen keurt het traject van de nieuwe Diksmuidse ring gedeeltelijk af. Het omstreden stuk van de spoorweg tot de Kaaskerkestraat stuit op een ministerieel njet. Dat bevestigt zijn kabinet. Meteen na het uitlekken van het nieuws hielden de inwoners van de Kaaskerkestraat een spontaan vreugdefeestje. Burgemeester Lies Laridon vreest dat er door de afkeuring geen ring komt en dat ook andere plannen in het gedrang komen.

„Op advies van zijn administratie keurde de minister het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan voor de Diksmuidse ring maar gedeeltelijk goed", aldus Gunter Joye, woordvoerder van Van Mechelen. „Daar zijn drie redenen voor. Vooreerst zijn er vragen bij de verkeersveiligheid in de Kaaskerkestraat, die heel vaak gebruikt wordt door fietsers en schoolgaande jeugd. Daarnaast is te weinig rekening gehouden met de ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein in Kaaskerke. Het huidige tracé sluit niet aan op dat bedrijventerrein en dat is toch wel een beetje gek. Tot slot vinden we in het dossier onvoldoende garanties dat het echt een oplossing is voor alle verkeersproblemen in Diksmuide." Joye denkt niet dat de beslissing van de minister voor veel uitstel zal zorgen. „Wellicht kan de provincie vrij s...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!