Dossier kleiputten blijft voor beroering zorgen

Redactie KW

Het ziet er naar uit dat het laatste woord nog niet gezegd is in het dossier kleiputten op de Vinkhoek. De milieuvergunning die het exploiterende bedrijf Hobelma heel recent van de Provincie kreeg om de kleiputten op te vullen, zorgde ook in de jongste gemeenteraad voor heel wat animo.

Oppositieraadslid Devaere wilde de burgemeester dwingen onmiddellijk een standpunt in te nemen maar daar ging burgemeester Jean-Marie Bonte niet op in.

Vlott-raadslid Francky Devaere drong tijdens de jongste gemeenteraad dan ook aan op een hoogdringende behandeling van het punt. De termijn van dertig dagen om tegen de beslissing van de Provincie in beroep te gaan, mag de gemeente niet laten voorbij gaan, aldus Devaere. Burgemeester Bonte wou niet ingaan op het verzoek van raadslid Devaere. Hij zei nog maar pas in het bezit te zijn van de tekst van de vergunning en wou eerst overleg met de milieuraad.

Geen referendum

Raadslid Devaere drong nog aan op het organiseren van een referendum of het samenroepen van een extra gemeenteraad, maar daar ging de burgemeester niet op in.

De burgemeester sloot het hoofdstuk kleiputten af met de opmerking dat hij in dit dossier geen dubbel spel wil spelen en eerst grondig overleg wil met de juristen alvorens een uitspraak te doen. Hij wees er nogmaals op dat de gemeente dertig dagen de tijd om tegen de beslissing van de Provincie in beroep te gaan.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 19 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier