Dossier Hotel du Louvre in Oostende blijft maar aanslepen

Redactie KW

Het Hotel du Louvre in Oostende staat al een tijdje te verkommeren en zodanig af te takelen dat de buren er duidelijk schade van ondervinden.

In 2004 werd het pand ‘Hotel du Louvre’ door de stad Oostende verkocht aan Desimpel Construct. Na korte tijd bleek dat het de bedoeling was het gebouw te slopen en te vervangen door een appartementencomplex. Bij nazicht van de bouwplannen bleek dat die niet in overeenstemming waren met de bestaande toestand en in conflict kwamen met de aanpalende gebouwen. Jean Petitqueux en Erik Hut tekenden verzet aan tegen de bouwplannen van Desimpel Construct.

In april 2007 verleende de stad een slopingsvergunning aan de bouwfirma uit Kortemark maar Jean Petitqueux tekende protest aan. In juli 2007 besloot de stad bij haar beslissing te blijven. Het Hotel du Louvre mocht dus gesloopt worden, maar Jean Petitqueux dacht daar anders over. Hij trok naar de Raad van State en in maart 2008 werd de slopingsvergunning vernietigd. Sindsdien is het bijzonder stil geworden rond Hotel du Louvre. Maar de buren hebben wel last van vochtige muren en van vallende brokstukken!

(FR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier