Dossier herinrichting Frenchlaan en kruispunt Bascule is aanbesteed

Redactie KW

Het belangrijke dossier voor de herinrichting van de Maarschalk Frenchlaan en het kruispunt Bascule in Ieper is aanbesteed. Met de herinrichting van de doortocht wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits samen met de stad Ieper de verkeersveiligheid verbeteren, de verkeersleefbaarheid verhogen en ook een mooi nieuw uitzicht bieden op de historische Menenpoort. De werkzaamheden kosten 1,8 miljoen euro.

100 jaar W.O.I

De N8 Maarschalk Frenchlaan wordt heringericht vanaf de Menenpoort tot aan het kruispunt Bascule. Ook het kruispunt zelf (waar de Zonnebeekse- en de Meenseweg op uitkomen) wordt heraangelegd. Fietsers die uit de Meenseweg komen en de Frenchlaan willen oprijden, krijgen een betere bescherming door een middengeleider. De verkeerslichten op het kruispunt blijven. Tussen de Gildestraat en de Rudyard Kiplinglaan wordt een middenplein aangelegd op de Frenchlaan. Dit moet bezoekers een mooi uitzicht geven op de Menenpoort en zo de beleving ervan een extra dimensie geven. Dat is belangrijk in het kader van de viering van 100 jaar eerste wereldoorlog van 2014 tot 2018.

Wegenwerken starten na bouwverlof

Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden. De bushaltes van De Lijn in de omgeving van het kruispunt worden herschikt. Naast de wegenwerken zullen er ook rioleringswerken gebeuren. Hiervoor werd een akkoord afgesloten tussen het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Ieper. De totale kostprijs van de werken bedraagt 1,8 miljoen euro, waarvan 1 miljoen wordt gedragen door de stad Ieper en 800.000 euro door het Agentschap Wegen en Verkeer. De voorbereidende werken zijn voorzien in het voorjaar van 2012. De eigenlijke wegenwerken volgen na het bouwverlof. De herinrichting zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier