Dorpskernvernieuwingen kosten 10 miljoen

Redactie KW

De dorpskernen van Reninge en Noordschote worden in een nieuw kleedje gestoken. In totaal gaat het over een investering van liefst 10 miljoen euro. De renovatie staat in het financieel meerjarenplan dat tijdens de jongste gemeenteraad van donderdag 5 november goedgekeurd werd.

De dorpskernvernieuwingen van Reninge en Noordschote omvatten zowel de aanleg van nieuwe riolering als bovengrondse infrastructuurwerken. Behalve het stadsbestuur van Lo-Reninge zijn ook de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), het Ruilverkavelingscomité Reninge, de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), Aquafin, de provincie West-Vlaanderen, de Europese Gemeenschap en diverse nutmaatschappijen bij dit omvangrijke dossier betrokken. Zij staan in voor subsidiëring en cofinanciering. De gemeenteraad gaf het schepencollege de toestemming om een ontwerper aan te stellen voor de eerste fase, het ontwerp.

De kosten van deze ingrijpende werken zijn begroot op een totaal van 10.343.864 euro, waarvan 1.363.475 euro voor de stad Lo-Reninge, 1.596.341 euro voor de VLM, 2.329.273 voor de VMM en 4.554.775 euro voor Aquafin. Europa geeft 500.000 euro steun via het programma Leader. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier