Dorpskernvernieuwing Steenkerke zorgt voor ongemakken

Redactie KW

De dorpskernvernieuwing in Steenkerke zorgt voor heel wat ongemakken maar de inwoners beschouwen het als een noodzakelijk kwaad. Wel moeten sommige bewoners tot 5 kilometer omrijden om in of uit het dorp te geraken.

Bij de kerk bouwt de waterzuiveringsmaatschappij Aquafin een pompstation. Daarom is de brug, die de Steengracht West met Oost verbindt, afgesloten. Voetgangers zullen binnenkort weer over de brug mogen, maar voor auto’s blijft ze tot eind dit jaar dicht. De werken worden in fases uitgevoerd en zullen tot in het voorjaar duren.

Frederik David en Marijke Verbrugghe van de kroeg Kunstemaecker benadrukken dat hun zaak bereikbaar blijft. “Vooral de bewoners van de Steengracht Oost moeten omrijden en enkel de Haenestraat is nu echt onderbroken”, zegt Marijke. “Steenkerke zou volgens sommigen afgesloten zijn van de bewoonde wereld, maar eigenlijk valt het allemaal best mee.”

Omdat er in de omgeving van de kerk niet geparkeerd kan worden, dreigt de middernachtmis op kerstavond – met het traditionele optreden van Willem Vermandere – wel in het water te vallen.

(MMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier