Dorp moet naar buiten om te bellen

Redactie KW

Wie door Krombeke rijdt, kan er niet naast kijken : voor de plaatselijke horecazaken staan steevast mensen buiten. Niet om te roken of een luchtje te scheppen, maar om te bellen. Binnen hebben ze geen ontvangst. Gsm-operatoren Proximus, Mobistar en Base zijn op de hoogte van het probleem, een nieuwe mast zou de oplossing zijn.

Het probleem is al jaren bekend en werd door Krombeekse gsm-gebruikers al verscheidene keren gemeld aan de operatoren, maar die kunnen of willen blijkbaar niet veel doen. „Sinds juli vorig jaar baat ik bistro ‘t Kereltje uit”, zegt Rik Segers. „En sindsdien zijn er niets dan problemen. Bij de minste oproep moet ik mij naar de buitendeur reppen. Zelf iemand opbellen, lukt meestal niet. Je moet naar buiten om te bellen. En dat is zo in alle drie de horecazaken.

Frans netwerk

De problemen stellen zich zowel bij klanten van Proximus, Mobistar als Base. Bellen naar de operatoren, zelfs met een vast toestel, is zo ook al een hele lijdensweg. Na zowat een half uur kregen we bij Base en ook bij Mobistar en Proximus te horen dat de strengere gsm-normen die eraan komen zeker niet voor nog meer problemen zullen zorgen in het centrum van Krombeke, dat bij Proximus wel bekendstaat als een van de zwarte punten met onvoldoende dekking. Ook de andere operatoren ontkennen niet dat er problemen zijn, en benadrukken dat eraan wordt gewerkt.

(PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier