‘Dorp met Pit’ houdt pittig dorpsfeest in Emelgem

Redactie KW

Ook het derde wijkontwikkelingsplan in groot-Izegem is een succesnummer geworden: op zondag 26 juni toont Emelgem dat het weer leeft.

“Dat was tot voor twee jaar, tot voor het wijkontwikkelingsplan in gang werd gezet, compleet anders,” getuigen bewoners Ivan Deblauwe en Johan Herman. “Emelgem leek doods, er zat geen ziel meer in. Een schril contrast met Kachtem dat altijd voor zichzelf is blijven opkomen.”

De stad schakelde echter buurtwerker Arnaud Montegnies en Evelien Aneca van Samenlevinsopbouw West-Vlaanderen in om het tij te keren. Na eerder al de Wijk achter de Kerk en Centrum West een duw in de goede richting te hebben gegeven, lukt het nu ook met Emelgem. De gemeenteraad keurde de wijkontwikkelingsbundel – een gevolg van twee jaar buurtonderzoek – goed.

Geen eindpunt

“De inhoud van de bundel zal aan het grote publiek worden toegelicht op het Pittig Dorpsfeest op zondag 26 juni,” stelt Jan Maertens van het buurtcomité. “We organiseren er een praatcafé over.”

Tijdens die dag is er ook nog een ochtendwandeling, aperitiefconcert, dorpsbarbecue, dorpscafé, fietssneukelroute, historische wandeling en een afsluitend feest. “Het feest is echter geen eindpunt, het is de aanzet tot een actievere dorpsgemeenschap.”

(MI)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier