Dopingproces Landuyt-Museeuw voor laatste keer uitgesteld

Redactie KW

Het dopingproces voor de correctionele rechtbank van Kortrijk rond veearts José Landuyt, waarbij ook ex-renners als Johan Museeuw, Jo Planckaert, Chris Peers en Mario De Clercq zijn betrokken, is dinsdag opnieuw uitgesteld. Op vraag van advocaat Jozef Lievens, die Museeuw verdedigt, maar ook advocaat is in de zaak rond Lernhout&Hauspie, stelde de rechter de zaak voor de laatste keer uit naar 13 oktober.

Het proces stond dinsdag opnieuw op de agenda van de Kortrijkse rechtbank nadat het bijna een jaar was opgeschort. De rechtbank wilde immers wachten op het antwoord van het Grondwettelijk Hof op de vraag of het Vlaamse dopingdecreet en de federale drugswet samen kunnen toegepast worden bij sporters die zich doperen. Het Grondwettelijk Hof antwoordde op die vraag “ja”.

De Kortrijkse rechter had dinsdag verwacht dat de advocaten nog kort zouden pleiten over de eventuele interpretatie van het arrest, maar dat gebeurde dus niet. Omdat advocaat Jozef Lievens in een brief aan de rechtbank vooraf om uitstel had verzocht, waren ook enkele andere advocaten in de veronderstelling dat de zaak zou uitgesteld worden.

De rechter wil echter vermijden dat het proces nog maandenlang aansleept en verzocht alle partijen tegen 13 oktober hun standpunt over het arrest van het Grondwettelijk Hof op papier te zetten. Hij verleende een laatste uitstel tot die datum.

Op de zitting dinsdagmorgen waren sportbestuurder Freddy Walravens en renner Olivier Penney persoonlijk aanwezig. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier