Doortocht N43 in stadscentrum Harelbeke eind 2014 afgewerkt

Redactie KW

Het stadsbestuur van Harelbeke probeert er alles aan te doen omdat bewoners en handelaars zo weinig mogelijk last zouden ondervinden van de ingrijpende werken op de N43, de Kortrijksesteenweg.

De werken aan die doortocht starten eind van de maand. Vanavond en donderdag zijn er infovergaderingen in het Cultureel centrum Het Spoor.

De Kortrijksesteenweg of N43 in Harelbeke is één van de doortochten die het Vlaams Gewest veiliger wil maken. De werken starten eind van de maand en moeten over twee jaar afgerond zijn. Alain Top, burgemeester Harelbeke: “Dat betekent een volledig nieuw wegdek met nieuwe riolering, nieuwe voetpaden en fietspaden. De fietspaden komen zo ver mogelijk van de rijweg zodat de fietsers echt afgescheiden zijn van het autoverkeer.”

De werken starten tegelijkertijd tussen de R8 en de Herderstraat en tussen de afvalintercommunale IMOG en de Groeningestraat. Vervolgens schuiven beide fases verder op. In het centrum gebeurden de aanpassingen al eerder. De bewoners en handelaars wachten de nieuwe werken met een klein hartje af. En ook het autokeuringsstation ligt in de werfzone. De keuring zal via de achterzijde bereikbaar zijn, maar voertuigen van meer dan 3,5 ton moeten naar een ander station. Met infovergaderingen en duidelijke omleidingen wil Harelbeke de hinder zoveel mogelijk beperken.

Volgend jaar starten dan ook de Leiewerken en het jaar daarop de heraanleg van de markt. De inwoners en handelaars zullen dus nog een tijdje op de tanden moeten bijten.

(KB/BS/JD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier