Doorbraak in stadiondossier Club Brugge

Redactie KW

Er is een doorbraak in de maak in het stadiondossier van Club Brugge. Het dossier komt, samen met de afbakening van het grootstedelijk gebied Brugge, wellicht vrijdag aan bod op de Vlaamse ministerraad. Het stadion komt volgens het voorstel in Loppem, waar Club Brugge het wilde.

Daarvoor wordt het gebied samengevoegd met de Chartreuse, op Brugse grond. Door die samenvoeging, kunnen er op termijn sneller vergunningen worden aangevraagd.

De Vlaamse regering beslist vrijdag zo goed als zeker dat het nieuwe stadion voor Club Brugge in Loppem komt, langs de Oostkampsebaan. Het voorstel is een afgeslankte versie van het oorspronkelijke plan: het stadion en een verminderd flankerend programma in één gebouw.

Het gebied, dat in Zedelgem ligt, wordt samengevoegd met de Chartreuse, op Brugs grondgebied. Maximum 40% van de gronden zou mogen worden bebouwd, de overige 60% blijft dan open gebied. Waar eventuele oefenvelden kunnen komen, wordt nog bekeken.

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen werkte de afgelopen dagen aan een ultiem voorstel, en probeert alle partijen op dezelfde lijn te krijgen. Z’n voorstel komt zo goed zeker vrijdag op de Vlaamse ministerraad. Als dat lukt, komt er eindelijk een beslissing over de afbakening van het hele grootstedelijk gebied Brugge, een dossier dat intussen al bijna 2 jaar aansleept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier