Door personeelstekort pas later betalen voor toegang OLV-kerk Brugge

Redactie KW

Een van de belangrijkste kunstschatten van ons land is binnenkort niet meer gratis te bewonderen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Brugge. Daar staat immers de Madonna met Kind van Michaelangelo, één van zijn enige beeldhouwwerken buiten Italië. Binnenkort moet je vier euro neertellen om het kunstige interieur van de kerk te zien. De toegangsprijs gold vanaf vandaag, maar door personeelstekort is de maatregel meteen weer opgeschort tot eind deze maand.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk hangt vol uitzonderlijke historische kunstwerken. De beveiliging en het onderhoud van de uitzonderlijke kerk en het patrimonium kost handenvol geld. Jaarlijks komen er maar liefst anderhalf miljoen bezoekers kijken in de kerk en naar het werk van Michaelangelo.

Te weinig personeel?

Het entreegeld van vier euro zal wellicht nauwelijks een rem zetten op de belangstelling voor het interieur en de kust in de kerk. Maar dat er geld nodig is, is geen geheim. Laatst werd de toren van de kerk gerestaureerd voor een half miljard euro.

Pikant detail is dat er vanmorgen bleek dat er onvoldoende personeel was om het entreegeld te innen. Dus mocht iedereen toch nog gratis naar binnen. Pas op 1 juli zou de vier euro echt worden geïnd.

(JV/SK)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier