Door het oog van de naald

03/01/09 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

Bron: Kw

Zaterdag 27 september kreeg voor Wesley De Coene (27) uit Petegem een bijna noodlottige afloop. Kort nadat hij zijn stamcafé 't Hooge in Aarsele verliet om een vriendin op te halen, raakte Wesley betrokken in een zwaar verkeersongeval. Hij verloor ter plaatse zijn rechterbeen en vocht een maand lang voor zijn leven. Wie Wesley nu opzoekt in het revalidatiecentrum van het UZ Gent, ziet een goedlachse kerel die de toekomst positief tegemoet kijkt. „De periode van ongeloof en enorme woede is min of meer voorbij", vertelt hij. „Ik probeer positief te denken en keihard te werken aan mijn revalidatie."

Het ene moment sta je grappen te maken op een gezellig feestje van je motorclub, een paar minuten later wordt je leven compleet overhoop gehaald... Voor Wesley De Coene werd dit scenario bittere realiteit op zaterdag 27 september. „Ik herinner me nog een leuke namiddag met de supporters van Crossteam 't Hooge, ik ben even weggereden en dan een klap, een wit licht... om een maand later hier wakker te worden in het UZ", vertelt hij. Ook voor Wesley's familie was het ongeval een heel zware klap. „Vreemd genoeg kwam de politie eerst bij mij aanbellen", vertelt Kimberly, Wesley's zus. „Ik kon het niet vatten en ik ben in een soort waas meegegaan naar mijn ouders om hen het vreselijke nieuws te vertellen. Pa reageerde onmiddellijk heel emotioneel, bij ma kwam de klap pas 's anderendaags. We wilden eerst niet geloven dat het zo erg was. Pas toen we met de werkelijkheid geconfronteerd werden en we het m...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!