Door brand getroffen industriële bakkerij Vermauts Boerenbrood van Hooglede naar textielsite

Redactie KW

De bekende industriële bakkerij Vermauts Boerenbrood verlegt de productie van het centrum van Hooglede naar de voormalige gebouwen van de spinnerij Neirynck-Holvoet aan de Stationsstraat in Lendelede.

Na de zware bedrijfsbrand in oktober verleden jaar – een deel van de bekende bakkerij met hoogtechnologische bakovens werd in de as gelegd – keek zaakvoerder Wim Vermaut uit naar oplossingen. Enerzijds om de klanten zo vlug mogelijk weer te bevoorraden, anderzijds ook om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar de verschillende bakkerijproducten van Vermauts Boerenbrood.

Eind verleden jaar werden nieuwe bakovens in gebruik genomen en vorige week werd de productie voor de Aldi-vestigingen in Oost- en West-Vlaanderen weer opgestart. „Intussen zochten we een betere en grotere locatie om onze activiteiten nog beter te kunnen uitvoeren en uitbreiden”, verklaart zaakvoerder Wim Vermaut.

Die locatie zal dus komen in de voormalige spinnerij Neirynck-Holvoet in de Stationsstraat in Lendelede. „Na de verbouwingen willen we tegen het einde van het jaar operationeel zijn”, zegt zaakvoerder Wim Vermaut.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 22 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier