Doopvieringen voortaan gebundeld per maand

Redactie KW

Wie zijn kind wil laten dopen op de parochies van Rumbeke, Beitem, Oekene en De Zilverberg zal vanaf nu een gezamenlijke doopviering aangeboden worden. Een doopviering in beperkte kring kan nog, maar dat is dan onder bepaalde voorwaarden.

Pastoor Frans De Muynck organiseert vanaf nu iedere eerste zondag van de maand een gezamenlijke doopviering. „Telkens in een andere kerk van de federatie. Met het aanbod van een gezamenlijke viering willen we het gemeenschapsaspect van het doopsel benadrukken: iemand die toetreedt tot de christelijke geloofsgemeenschap. We willen de betrokkenheid of het engagement van de ouders ook zichtbaar maken door de viering te laten aansluiten op de zondagsviering”, klinkt het bij de pastoor.

Catechese

Nu zondag 7 maart vindt de eerste gezamenlijke viering plaats. Aan de collectieve viering gaat een hele voorbereiding vooraf. „We komen vooraf samen met de verschillende ouders voor een kennismaking. Zo staan we stil bij de betekenis van het doopsel, maar we kijken ook waar de mensen een creatieve inbreng kunnen doen.” Toch is een privéviering nog altijd mogelijk. „Dat blijft mogelijk, mits de ouders voorafgaandelijk een gesprek hebben met de doopheer en bereid zijn om de viering samen te stellen”, klinkt het. We hopen binnenkort te kunnen starten met een groepje doopcatechisten die hen daarbij kunnen helpen.”

(TD voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier