Doodgereden meisje blijft mee verantwoordelijk voor ongeval in Torhout

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Een meisje van 18 uit Torhout, dat bijna twee jaar geleden is aangereden door een autobestuurder die wegvluchtte, blijft gedeeltelijk verantwoordelijk voor het ongeval, dat haar het leven kostte. Dat heeft de rechtbank van Brugge bevestigd. Eerder al had de politierechtbank eenzelfde uitspraak gedaan. Maar daartegen gingen de nabestaanden in beroep.

In november 2009 werd in de Rijselstraat in Torhout een meisje van 18 door een wagen aangereden toen ze de straat wou oversteken. De bestuurder, die daarop vluchtmisdrijf pleegde, werd daar begin dit jaar voor veroordeeld tot een werk- en voorwaardelijke straf en een rijverbod. De politierechter oordeelde evenwel dat het meisje zelf onvoorzichtig was geweest en dat ze dus medeverantwoordelijk was. Een uitspraak die onaanvaardbaar was voor de nabestaanden. De familie ging in beroep, zonder succes. De rechtbank bleef vandaag bij de eerdere beslissing van de politierechtbank. De dader moet de nabestaanden wel een extra morele schadevergoeding van 3500 euro betalen.

(BS/AD)

Bekijk hier de reportage

Meer over dit onderwerp in de nieuwsflash van 13 uur, en vanavond ook in het journaal van FOCUS-WTV. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier