Dolle leute met Preuteleute in Oostende

Redactie KW

Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem, Alain en ook-Alain of beter gekend als het duo Preuteleute, hebben in het Kursaal van Oostende voor een ‘vettige’ primeur gezorgd.

In aanwezigheid van meer dan 1.800 enthousiaste fans brachten ze de première van eerste theatershow ‘Preuteleute Un-But-Plugged’. Entertainer Sebastien Dewaele, nu ook bekend als Steven in ‘Eigen Kweek’ vertelt in de show het hele verhaal van Adelin, betovergrootvader van Alain en ook-Alain. Het is een ‘vettig’ verhaal dat start in de 19de eeuw, twee wereldoorlogen doorloopt en een happy end krijgt op het Hazegras in Oostende, als de tweeling Aline en Aline, elk een flinke zoon ter wereld brengen, Alain en ook-Alain of het duo Preuteleute. Uiteraard worden het vettig verhaal afgewisseld met schuine liedjes, met Tom Van Rijckeghem aan de vleugel in plaats van aan de synthesizer.

Afterparty

Het publiek ging meermaals uit de bol en zong de gekende nummers uit volle borst mee. Als finale, het was toen al over middernacht, mocht heel de zaal meezingen met ‘Pakt je zak en goa weg’. Het casino daverde op zijn grondvesten. Na de show volgde nog een afterparty in de erehal die uitliep tot in de vroege uurtjes.

Preuteleute brengt zijn theatershow ook op vrijdag 11 april in Het Staf Versluyscentrum en het Kursaal van Oostende is al geboekt voor december 2014, het vervolg van Preuteleute On Stage!

(FRO-foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier