Dokter Vroman stelt eerste cd voor

In Poperinge heeft Dokter Vroman zijn eerste CD voorgesteld SPINNEN IN HET BAD.
Redactie KW

In Poperinge heeft Dokter Vroman zijn eerste CD voorgesteld SPINNEN IN HET BAD. Dokter Vroman zingt in het Nederlands en dat bracht de band zelfs, als beste van West-Vlaanderen, tot in de finale van de Radio 2 liedjeswedstrijd “Schrijf er maar één”. Daar eindigen ze als tweede. Na dat succes besliste het vijftal om met een eigen CD de stap te zetten naar het publiek.

Iedereen in de zaal is het er over eens. Een bezoek aan Dokter Vroman werkt verkwikkend. De ervaren band kan moeiteloos verscheidene stijlen aan, maar het zijn vooral de teksten van Bavo Vanden Broeck die het verschil maken.

“Wij proberen gewoon leuke liedjes te maken waarbij de tekst centraal staat en die muzikaal boeiend worden gearrangeerd. Als mensen mee willen stappen in dit verhaal dan gaan ze misschien inderdaad er iets meer in kunnen vinden. Maar dat hoeft niet. Het is muziek en een feest en ontspanning”, zegt Bavo Vanden Broeck.

Bij Dokter Vroman hebben ze allemaal een muzikale voorgeschiedenis. En wie ambitie heeft mag daar best voor uit komen. De groep wil dat hun muziek verder reikt dan het circuit van de repetitielokalen.

“Het is absoluut niet evident om aan veel podia te raken. We hebben nu deze Cd opgenomen met 4 liedjes op. We hopen dat we die zoveel mogelijk kunnen verspreiden en mensen wakker te maken om naar ons te komen kijken en te programmeren. We zijn er klaar voor, nu de rest nog”, zegt Bavo Vanden Broeck.

En Dokter Vroman staat de komende maanden voor een tiental optredens geboekt. Als start kan dat tellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier