Dokter uit Dadizele liet vrouw met rugpijn 24 pillen per dag slikken

Redactie KW

Dokter Diego V. uit Dadizele werd in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot één jaar cel met uitstel en een effectieve boete wegens onopzettelijke doding door gebrek aan voorzichtigheid.

Een vrouw van 37 uit Wervik stierf op 1 maart 2011. De dokter had haar lange tijd hoge pijnstillers voorgeschren. Die bewuste dag trof het dochtertje, toen ze thuiskwam van school, haar mama bewusteloos aan. Ze slaagde er niet haar wakker te krijgen en belde haar vader op zijn werk.

Meteen werden de hulpdiensten gewaarschuwd maar ondanks verwoede reanimatiepogingen bleek de vrouw overleden. Bij een autopsie kwam aan het licht dat ze gestorven was aan een te hoge dosis medicatie die, na onderzoek bleek voorgeschreven te zijn door de huisdokter Diego V.

200 voorschriften in 14 maanden

Men kwam er tot de onthutsende vaststelling dat de dokter in een periode van veertien maanden maar liefst 200 voorschriften opmaakte voor pijnstillers, want de vrouw had veel last van rugpijn. Alles bij mekaar was dat goed voor 24 pillen per dag. De dosis Contramal werd haar fataal.

(HV)

Uit Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier