Dodelijk ongeval tijdens TBR-rally in Roeselare

© BELGA
Redactie KW

De wedstrijd werd meteen stop gezet na het tragisch overlijden van rallyrijder Carl Lagae.

Tijdens de 33ste editie van de TBR Rally in West-Vlaanderen is zondag rallyrijder Carl Lagae om het leven gekomen nadat zijn wagen in de vijfde klassementsrit tegen een boom reed. Lagae overleed ter plaatse. Co-rijder Diane Boddaert, de echtgenote van het slachtoffer, werd met zware verwondingen overgebracht naar het Jan Ieperman ziekenhuis in Ieper. De organisatoren beslisten om de wedstrijd meteen stop te zetten.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.40 uur. Op het moment van het ongeval was het weer zeer slecht. “Er is sinds zondagochtend veel regen gevallen en er staat een strakke wind”, aldus persverantwoordelijke Alexander Ramon.

Op het grondgebied van Moorslede raakte wagen 219 van de baan en botste tegen een boom. De hulpdiensten, inclusief de brandweer en een MUG-team, waren zeer snel ter plaatse maar konden enkel het overlijden de rallypiloot vaststellen. Die zat gekneld in zijn voertuig. Zijn echtgenote werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Na het ongeval besloten de organisatoren om de wedstrijd meteen stop te zetten. “Dit is een drama voor de betrokken families. Wij bieden hen ons medeleven aan”, aldus Ramon.

Het parket kwam ter plaatse om vaststellingen te doen en de precieze omstandigheden van het ongeval uit te klaren. Gisteren nog raakten vier mensen gewond op de verkenningsstrook van de rally in Beselare. Toen botsten twee wagens frontaal op elkaar.

(Belga, foto Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws West en De Weekbode Roeselare.

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier