Dodelijk ongeval op E40 in Gistel richting Frankrijk

Redactie KW

Rond 9 uur vanochtend is bij een ongeval op de E40 richting Frankrijk een man om het leven gekomen. Op dat moment was er al vertraagd verkeer tussen Jabbeke en Gistel. De man raakte met zijn camper gekneld tussen twee vrachtwagens. De E40 richting Frankrijk is intussen vrijgemaakt. verkeer.

“De tweede vrachtwagen heeft waarschijnlijk te laat geremd en is daardoor ingereden op de camper”, legt commissaris Dhoest van de snelwegpolitie uit. “Zo raakte de camper gekneld tussen twee vrachtwagens. De bestuurder van de camper is overleden. De verwondingen van de echtgenote en het kind van de man vallen gezien de omstandigheden mee. Ook de bestuurder van de vrachtwagen is naar het ziekenhuis van Oostende gebracht”, aldus commissaris Dhoest.

File

Door het ongeval was het onmogelijk om vanuit Jabbeke de E40 richting Frankrijk te nemen. Het verkeer werd omgeleid via de A10 richting Oostende. Daar moesten bestuurders de afrit Oudenburg nemen om zo langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort voorbij Gistel terug op de autosnelweg richting Frankrijk te geraken. Ook op de secundaire wegen ging het maar erg traag door de omleiding.

(Belga/DJ)

Dodelijk ongeval op E40 in Gistel richting Frankrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier