Dodelijk ongeval met fietser in centrum van Ruddervoorde

Redactie KW

Maandagnamiddag iets voor 16 uur is een dodelijk ongeval gebeurd in de Sint-Elooistraat in Ruddervoorde.

Een bejaarde man van 82 uit de Zandstraat in Ruddervoorde werd door een tractor met mestkar aangereden ter hoogte van GB Ruddervoorde. Het is niet duidelijk of de man aan het fietsen was, of op dat moment net op of van zijn fiets stapte toen de tractor voorbij reed. Volgens het parket van Brugge bleef de bejaarde man zelf haperen aan de beerkar. In elk geval zette het landbouwvoertuig gewoon zijn weg voort, maar een getuige kon de nummerplaat noteren. Intussen is de bestuurder, een dertiger, aangetroffen. De werknemer van een bedrijf uit Lichtervelde zegt niet bewust te hebben doorgereden, de politie ziet geen reden om te twijfelen aan zijn verklaring.

Het slachtoffer was erg actief binnen het verenigingsleven en was een tijd lang actief als bestuurslid van Ruvo Ruddervoorde. Tot voor kort was hij ook een van de baankapiteins die de grote groep fietsers begeleidde op de wekelijkse fietstochten van Okra Rudddervoorde. Volgende maand zou hij zijn 83ste verjaardag vieren, zijn echtgenote verjaarde gisteren nog.

Na het ongeval werd de Sint-Elooistraat tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Het parket zal ter plaatse komen om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken, maar dat zal wellicht pas dinsdag gebeuren.

(FJA/GST/SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier