Dodelijk arbeidsongeval in Torhout: man belandt onder maaidorser

© Johan Sabbe
Redactie KW

Bij maïsdrogerij Vandelanotte in de Oude Gentweg in Torhout is woensdag kort voor de middag een man van 39 uit Tsjechië om het leven gekomen. Bij het klaarmaken voor transport kwam hij onder een maaidorser terecht. Net geen tien jaar geleden speelde zich ook al een dodelijk drama op hetzelfde terrein af.

Rond 11 uur woensdagvoormiddag is een man van 39 uit Tsjechië dodelijk gewond geraakt bij een arbeidsongeval. De technicus was in Torhout om een nieuwe maaidorser van Case New Holland op te halen voor transport. Op een deel van het terrein van de maïsdrogerij staan immers enkele van die dorsers gestockeerd.

Nadat de machine was opgeladen op de oplegger, moest hij de immense wielen nog verwijderen voor transport. Bij die handeling is de chauffeur van de vrachtwagen, die ook instond voor het verwijderen van de wielen, onder de machine terecht gekomen. Vermoedelijk is een krik weggeslagen. De man was op slag dood. De brandweer van Torhout kon geen hulp meer bieden. Het parket is ter plaatse en doet momenteel de vaststellingen.

De familie Vandelanotte bleef nog niet van tegenslagen gespaard. In 2002 kwam een neefje op het terrein om het leven toen het op een berg maïskorrels aan het spelen was. In 2004 reed een vrouw uit Zulte tegen de tractor van de zaakvoerder aan in Tielt en overleed aan haar verwondingen. En in 2009 raakte de zoon des huizes betrokken bij een nachtelijk ongeval met dodelijke afloop langs de Expressweg in Brugge. Daarbij liet toen een Nederlander het leven.

(JS/FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier