Dode en vier gewonden bij verkeersongeval (UPDATE)

Redactie KW

Bij een verkeersongeval op een kruispunt in Kuurne is zaterdagnacht een 34-jarige man van Kroatische afkomst om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond. In totaal waren zes voertuigen bij het ongeval betrokken.

Wat er precies is gebeurd, is voorlopig onduidelijk. Aan de verkeerslichten op het kruispunt van de Brugsesteenweg (N50), Nieuwenhuyse en de Watertorenstraat stonden iets over 1 uur vier voertuigen achter elkaar aan het rode licht om verder de N50 in de richting van Kortrijk te volgen. Vermoedelijk kwam het voertuig van het dodelijke slachtoffer uit de andere richting en botste het op een zesde voertuig.

N50 urenlang afgesloten


De vier wachtende voertuigen deelden één voor één in de brokken. Door het ongeval bleef de N50 plaatselijk enkele uren voor het verkeer afgesloten. Een deskundige van het parket van Kortrijk en een wetsdokter kwamen ter plaatse om de precieze omstandigheden teonderzoeken.

Getuigen gezocht

De politie lanceerde later ook een oproep naar getuigen. Wie op het moment van het ongeval ter plaatse was of iets heeft gezien, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van de zone Vlas op 056/23 96 27

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 14 mei 2010


Meer ook op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier