Dode en drie gewonden bij zwaar verkeersongeval op E40 in Oudenburg

Redactie KW

Bij een zwaar verkeersongeval langs de autosnelweg E40/A18 in Oudenburg zijn zaterdagmorgen een dode en drie gewonden gevallen. Een wagen met vier inzittenden uit het Franse Roubaix begon om nog onduidelijke reden te slippen, reed door de vangrail, en belandde honderd meter verder en twintig meter dieper in een beek langs de autosnelweg. Het wrak en de vier slachtoffers werden mogelijk pas enkele uren na het ongeval gevonden.

Volgens de eerste vaststellingen waren er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. De bestuurder van een wagen met Franse nummerplaat, die op de autosnelweg E40/A18 richting Calais reed, moet in Oudenburg om nog onduidelijke reden de controle over het stuur verloren zijn. De wagen knalde tegen de vangrail en belandde via het struikgewas honderd meter verder en twintig meter dieper op zijn dak in een beek langs de autosnelweg. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk.

“Het is nog niet duidelijk wanneer het ongeval precies gebeurde, maar een buurtbewoner heeft rond 6.30 uur een harde knal gehoord. Het wrak werd rond 9 uur aangetroffen”, zegt de Gistelse brandweeradjudant Francis Vermote. De brandweer van Gistel, de federale wegpolitie, een duikersploeg van de Oostendse brandweer kwamen ter plaatse en zochten meteen naar mogelijke slachtoffers. Eenvoudig was dat niet, want het was niet duidelijk hoeveel personen er in de wagen zaten. Uiteindelijk werden vier inzittenden aangetroffen die allen uit de wagen waren geslingerd. Voor een van hen kwam alle hulp te laat. De man was verdronken in de beek.

De drie andere inzittenden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee van hen, een vrouw (26) en een man (20) zijn nog steeds in levensgevaar. De derde man (23) kon door te zwaaien op de pechstrook om 9 uur de aandacht van voorbij rijdende bestuurders trekken. Ook een wandelende man had het wrak zien liggen en de hulpdiensten verwittigd.

(DJ)

Dode en drie gewonden bij zwaar verkeersongeval op E40 in Oudenburg

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier