Dit weekend misschien voor het laatst E3-Prijs Harlbeke

Redactie KW

We staan voor het mooiste en belangrijkste West-Vlaamse koersweekend, met zaterdag E3 in Harelbeke en zondag Gent-Wevelgem. Het is de tweede keer dat beide koersmonumenten in hetzelfde weekend staan geprogrammeerd. Misschien ook wel voor het laatst, want Harelbeke wordt langzaam maar zeker gewurgd door de Flanders Classics, waar Gent-Wevelgem toe behoort.

De geschiedenis is bekend. Gent-Wevelgem verhuisde van de woensdag naar de zondag na E3 Harelbeke. Vorig jaar triomfeerde Harelbeke met zijn indrukwekkende podium, maar nu lijkt Gent-Wevelgem het pleit te winnen. Zelfs Tom Boonen koos, onder druk van zijn ploeg Quick.Step voor zondag. Het World Tour statuut van Gent-Wevelgem geeft de doorslag.

Gent-Wevelgem wil nooit meer weg op zondag, en dus zit E3 in de problemen. Om zijn deelnemersveld te kunnen behouden, zal Harelbeke wellicht toch water in de wijn moeten doen.

De volgende maanden zullen duidelijkheid moeten brengen. Morgen en zondag zijn wij telkens live bij de start. Zaterdag om 11 uur in Harelbeke, zondag om kwart over tien in Deinze, startplaats van Gent-Wevelgem.

(JS/LD)

Meer in het nieuws van Focus en WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier