Distributienettarieven en wijkraden centraal op toespraak 1 mei in Oostende

Redactie KW

Minister van Economie Johan Vande Lanotte zal zich verzetten tegen een mogelijk forse verhoging van de distributienettarieven in 2015. Netbeheerder Eandis kondigde zo’n verhoging afgelopen week aan. “De dividenden van de aandeelhouders houden op meer dan 7 procent en de tarieven verhogen? No way. De afspraak voor 2015 is bij deze gemaakt”, aldus Vande Lanotte tijdens zijn 1 mei-toespraak in Oostende.

Dat er de voorbije weken successen geboekt zijn in het aanpakken van de hoge energieprijzen en de opzegvergoedingen bij de telecomoperatoren, toont volgens Vande Lanotte de macht van de massa tegenover sommige grote bedrijven. “Eindelijk wordt hun gedrag een deel gestuurd door uw houding”, zei hij op de Oostendse Groentemarkt.

Voor wat de lokale situatie in Oostende betreft zijn de buurthuizen en wijkraden voor de socialisten de inzet van de verkiezingen. Zo belooft hij een nieuw buurthuis in de Vuurtorenwijk en grotere bevoegdheden voor de wijkraden.

“We gaan in de volgende legislatuur nog meer macht naar de wijken brengen. Onze politieke tegenstanders zijn gewaarschuwd. We zijn voor de wijkwerking. De andere partijen zijn daar tegen. De kiezer heeft dus een duidelijke keuze”, zei hij.

(BELGA/B.V./A.D.)

Meer vanavond op het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Distributienettarieven en wijkraden centraal op toespraak 1 mei in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier