Discussie rond borden die blauwe zone aanduiden in Boeschepestraat

Redactie KW

Bart Soenen uit de Boeschepestraat 30A kreeg deze week een boete van 25 euro, omdat hij zijn parkeerschijf niet geplaatst had in zijn straat. Hij betwist de bekeuring, omdat daar geen borden staan die verwijzen naar blauwe zone.

Wanneer je de Boeschepestraat inrijdt via de Keer van de Ommegang, zie je volgens Bart Soenen een bord dat aangeeft dat de straat blauwe zone is. „Maar kom je uit de richting Deken De Bolaan, dan hangt daar geen bord. Aan de hoek van het college hangt wel een bord. Maar wanneer je een paar meter verder rijdt, kijk je uit op het Oudstrijdersplein, en richting Boeschepestraat is geen bord meer te zien.”

Toen Bart Soenen uitleg ging vragen in het stadhuis, werd hij doorverwezen naar kolonel Luc Deryckere, chef van de politiezone ARRO Ieper. Aan de telefoon verklaarde hij dat men geacht wordt bij het binnenrijden van een blauwe zone, die hele zone te aanzien als blauwe zone.

Bewonerskaarten in 2010

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) heeft de politie en de technische dienst op de hoogte gebracht. „Ze zijn zeker ter plaatse geweest. Ik kreeg als antwoord dat alles in orde is. De verkeesregelgeving bepaalt dat ofwel in elke straat een ‘blauwezonebord’ geplaatst moet worden, dan wel enkel langs die straten waar men de blauwe zone kan binnenrijden. Om een wirwar aan borden tegen te gaan, werd er in Poperinge in 2003 gekozen voor dit laatste systeem. Maar de ene beweert dat het in orde is, de andere stelt dat het niet in orde is. In elk geval zal dit probleem zich in de toekomst wellicht niet meer stellen. In de loop van 2010 willen we immers het nieuwe systeem invoeren. Daarin zijn bewonerskaarten voorzien.” (AHP)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 2 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier