Discussie over telefoonkostenvergoeding Izegemse schepenen

Redactie KW

De Izegemse gemeenteraad werd dit keer heel kort gehouden. De vraag van Stefaan Sintobin over het verschil in telefoonkosten tussen de diverse schepenen lokte nog het meeste discussie uit, maar burgemeester Gerda Mylle kaatste kordaat de bal terug.

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) had voor de gemeenteraad al in de pers gegooid dat sommige schepenen duidelijk meer telefoonkosten maken dan andere. Hij vroeg om verduidelijking, maar kreeg door burgemeester Gerda Mylle de bal meteen teruggekaatst. “Onze telefoon is naast onze pc het belangrijkste werkinstrument. Er wordt inderdaad heel wat getelefoneerd, de één inderdaad meer dan de andere. Wij maken krijgen ook een onkostenvergoeding van ruim 700euro, maar die volstaat heus niet om alle door ons gemaakte kosten te dekken. U krijgt als parlementair ruim 22.000 euro per jaar. Die moet u niet verantwoorden !”

Stefaan Sintobin vond dat de burgemeester niet echt op zijn vraag had geantwoord.

Filip Motte (N-VA) suggereerde om het contract met de operatoren te herbekijken. “Er bestaan formules waar je onbeperkt kan bellen voor 70 euro per maand.”

Noël Vansteeland (Open VLD) besloot met een suggestie uit eigen ervaring : “Best ieder jaar je contract laten herbekijken en de operatoren tegen elkaar uitspelen om het goedkoopste tarief te bedingen.”

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem) van vrijdag 2 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier