Discussie over parkeerbeleid tijdens gemeenteraad van Nieuwpoort

Redactie KW

Burgemeester Crabbe (CD&V) had geen begrip voor de afkeurende stem van Open VLD in de Nieuwpoortse gemeenteraad over het parkeerbeleid. “De nee-stemmers bewijzen dat ze ook niet akkoord gaan met het feit dat bezitters van een bewonerskaart gratis kunnen parkeren in een betalende zone”, zei hij.

Eén van de punten die donderdagavond in de gemeenteraad van Nieuwpoort aanleiding vormde voor discussie was de bespreking van de concessie van een openbare dienst voor het bovengronds parkeerbeheer en een erfpacht voor de bouw van drie ondergrondse parkings.

De 6 oppositieleden waren het daar niet mee eens. De SP. A’ ers Philip Rathé, Christiane Viane en Noël Vandamme onthielden zich. De Open VLD’ers Maurice Bellefroid en An Gobert alsook onafhankelijk raadslid Roger Houvenaeghel stemden tegen. Burgemeester Crabbe (CD&V) begreep deze afkeuring niet, want hiermee bewijzen de nee-stemmers dat ze ook niet akkoord gaan dat bezitters van een bewonerskaart gratis mogen parkeren in een betalende zone. De twaalf CD&V’ers keurden het voorstel goed.

Het verbod op het plaatsen van verkiezingsborden tijdens de sperperiode die op 14 juli begint, wekte enige wrevel op. “Zal de controle consequent gebeuren?,” was de teneur. Uiteindelijk onthield bij de stemming enkel Houvenaeghel zich, de overige 17 stemden met het voorstel in.

(DCR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 13 juli 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier