Discussie over extra randparking tussen de Duinkerkestraat en Europalaan

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad lanceerde Peter Roose (Veurne Plus) het idee om een randparking te creëren tussen de Duinkerkestraat en Europalaan.

Peter Roose stelde voor om een 45-tal extra parkeerplaatsen te creëren tussen de Duinkerkestraat en Europalaan. “In het ruimtelijk uitvoeringsplan dat we vorig jaar goedkeurden stonden twee locaties voor extra parkeerplaatsen : het Vaubanpark en het gebied tussen de Duinkerkestraat en Europalaan. Op die laatste locatie zou plaats zijn voor een 45-tal parkeerplaatsen. We stellen voor die extra parking aan te leggen op hetzelfde moment met de heraanleg van de Daniël Dehaenelaan. Na de heraanleg van die straat zullen een aantal parkeerplaatsen sneuvelen en een extra parking zou dus een goed alternatief zijn.”

Volgens burgemeester Jan Verfaillie (CD& V) is het nog niet zeker dat die parking er komt want er zouden problemen zijn met de ontsluiting van het terrein. Volgens Verfaillie ligt het terrein ook iets te ver van het stadscentrum. De dienst Administratie Wegen en Verkeer heeft het terrein opgemeten en zal een ontwerp maken met daarop de mogelijkheden. (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Niews Kust) van 2 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier