Discussie over concessie voor frituur

Redactie KW

De concessie voor het uitbaten van de frituur op de Grote Markt in Diksmuide vervalt. Op de gemeenteraad van maandag 31 januari 2011 werd besloten dat er nu kan worden geboden op een nieuwe concessie van 18 jaar. Oppositiepartij Idee2006 vond dat er beter kan worden onderhandeld met de huidige concessionaris, maar dat is volgens de meerderheid niet mogelijk.

In 1992 besloot de gemeenteraad een concessie uit te schrijven voor het exploiteren van het frituurpaviljoen op de Grote Markt in Diksmuide. De huidige uitbater nam in 2000 de concessie over van de vorige exploitant. De huidige concessie vervalt op 31 maart 2011. Het gebouw wordt nu opnieuw in concessie gegeven voor een vaste duur van 18 jaar vanaf 1 april 2011. Nieuw is nu ook dat de concessionaris ook de schuilhuisjes en een zone van drie meter rondom het gebouw moet onderhouden. De afgelopen jaren slingerende er daar nogal wat afval rond. Kandidaten voor de concessie moeten een voorstel voor de maandelijkse concessieprijs doen, met een minimum van 1.250 euro per maand.

Oppositiepartij Idee2006 vond het eerlijker om te onderhandelen met de huidige concessionaris, want als een andere kandidaat meer een beetje meer biedt, verliest de huidige concessionaris de concessie. Maar onderhandelen is volgens de meerderheid niet mogelijk wegens het gelijkheidsbeginsel.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) vrijdag 4 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier