Dirk De fauw is niet bereid om in te leveren als OCMW-voorzitter van Brugge

© Benny Proot
Redactie KW

Dat zegt de Brugse CD&V-politicus dinsdag in een reactie in Het Nieuwsblad, naar aanleiding van het voorstel van de OCMW-voorzitter van Namen om allemaal een beetje in te leveren.

Het is Philippe Defeyt, voorzitter van het OCMW van Namen, die de kat de bel aanbindt. Hij neemt vrede met een maandloon van 6.000 in plaats van 7.500 euro. Hij komt aan dat bedrag door het laagste loon van een OCMW-medewerker met een zelfde anciënniteit met drie te vermenigvuldigen. “We beleven tijden waarin bespaard moet worden, dan is het maar logisch dat wij ook wat minder gaan verdienen. Die bedragen liggen nu sowieso te hoog”, vindt hij.

“Bedrijf met 1.500 werknemers”

Maar daar zijn heel wat van zijn collega’s in Vlaanderen het dus niet mee eens. Zoals ook Dirk De fauw, voorzitter van het OCMW in Brugge, die even veel verdient als Defeyt. “Maar”, zegt hij, “het is een fabeltje dat wij gigantisch veel verdienen.” Daarbij verwijst hij naar de hoge werkdruk en verantwoordelijkheid die op zijn schouders rust, met het OCMW als bedrijf met 1.500 werknemers en ook nog eens een ziekenhuis met 4.000 personeelsleden en 700 bedden. “Ik werk van ‘s ochtends tot ‘s avonds”, zegt hij.

Dirk De fauw is trouwens nog wel méér dan enkel OCMW-voorzitter: hij is beroepshalve advocaat, ook nog schepen in Brugge, provincieraadslid, en voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier