Dirigent Bremer Straatmuzikanten wint cultuurprijs Blankenberge

Redactie KW

Alidoor Callier, de dirigent en bezieler van ‘De Bremer Straatmuzikanten’ uit Blankenberge is de laureaat geworden van de zestiende Cultuurprijs van de Stad Blankenberge.

‘De Bremer Straatmuzikanten’ werden gesticht in 1905. De groep bestaat dus al 105 jaar. Opvallend is dat ‘De Bremer Straatmuzikanten’ over die hele periode slechts twee chef-dirigenten hebben gehad, vader Callier en sinds 1964 zijn zoon Alidoor. Gevraagd naar zijn grootste wens, antwoordde Alidoor Callier dat hij hoopt ooit eens met ‘De Bremer Straatmuzikanten’ in Bremen te mogen spelen, want de Bremers hebben hun naam ontleend aan het sprookjesverhaal waarbij de haan, de hond, de kat en de ezel hun geluk als straatmuzikanten in Bremen gingen zoeken.

Enzo Farina, voorzitter van de Blankenbergse Cultuurraad, vroeg in zijn gelegenheidstoespraak dat de Stad Blankenberge op regelmatige tijdstip een groots cultureel evenement zou organiseren in de diverse culturele disciplines. Hij sprak ook zijn bezorgdheid uit over een samenwerking tussen de commerciële sector en de cultuurdienst van de Stad Blankenberge omdat beiden noch dezelfde doelstellingen noch dezelfde normen hanteren.

Tenslotte vroeg Enzo Farina om meer subsidies voor de 51 culturele organisaties.

(KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier