Directie Philips gaat in gesprek met Brugse stadsbestuur

Redactie KW

BRUGGE – Het schepencollege van Brugge heeft aan Vlaams minister Kris Peeters en Vlaams minister voor Werk Philippe Muyters hun steun gevraagd in het Philips-dossier. Philips heeft plannen om zijn innovatiecentrum uit Brugge weg te halen. Op 9 mei 2011 zit het Brugse schepencollege samen met de directie van Philips. Ze willen nagaan wat er nog haalbaar is om het kenniscentrum toch in Brugge te houden.

Burgemeester Patrick Moenaert zegt dat hij de intentie van Philips om zijn innovatiecentrum te verhuizen zijdelings heeft vernomen. Dat is volgens hem buitengewoon in de relatie tussen de stad en het bedrijf. Op dat vlak is hij ontgoocheld. Het stadsbestuur wil het innovatiecentrum toch op zijn grondgebied houden. Er zijn 300 jobs mee gemoeid. Moenaert denkt daarbij aan verschillende locaties, zoals de buurt van het station, het Chartreusegebied of de geplande bedrijvenzone langs de Blankenbergse Steenweg.

Al gedeeltelijk verkocht

Volgens de burgemeester is de tussenkomst van Vlaamse politici niet onbelangrijk. De beslissing over de toekomst van het centrum zal hoe dan ook niet in Brugge worden genomen. Het televisiesegment van Philips is daarenboven onlangs voor 70 procent verkocht aan het Chinese bedrijf TPV.

(GW/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier