Directie Carrefour open voor dialoog ondanks “onaanvaardbare” actie

Redactie KW

De directie van Carrefour Belgium betreurt de vakbondsactie voor de deuren van haar nieuwe vestiging op B-park in Brugge. Enkele honderden vakbondsmilitanten versperren er de ingang voor de klanten. Volgens de directie zijn ook de klanten teleurgesteld. Carrefour Belgium noemt de vakbondsactie onaanvaardbaar en onbegrijpelijk. Ze is wel bereid tot dialoog.

“De actie van de vakbonden brengt ernstige schade toe aan de onderneming”, argumenteert Lars Vervoort, woordvoerder van Carrefour Belgium. “Alle personeel was klaar om aan de slag te gaan en de klanten vol enthousiasme te ontvangen. Ook de winkel stond perfect in orde voor de opening.”

Carrefour beklemtoont dat de nieuwe winkel 150 jobs creëert waar elders bedrijven banen schrappen. “De nieuwe hypermarkt vormt een positief project voor iedereen die bij de onderneming betrokken is”, luidt het in een mededeling. “Het bedrijf investeer in de creatie van 150 nieuwe jobs en een versterking van de positie van het bedrijf op de Belgische markt. Samen met de opening van een zestigtal buurtwinkels en een tiental supermarkten creëert Carrefour Belgium dit jaar in moeilijke economische omstandigheden een vijfhonderdtal nieuwe jobs.”

De directie van Carrefour stelt dat de nieuwe medewerkers op B-park op een correcte en marktconforme manier worden verloond. De nieuwe medewerkers zijn volgens de directie vlot gerekruteerd en hebben vaak een andere job laten staan om bij Carrefour aan de slag te gaan. “Dit bewijst dat de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden correct zijn”, luidt het. “Daarenboven verliest geen enkele bestaande medewerker van een andere Carrefourvestiging enige voordeel.”

Carrefour Belgium benadrukt dat het niet aan de orde is om de andere hypermarkten onder hetzelfde paritair comité te brengen.
Volgens de directie wil het personeel in de winkel niets liever dan het daadwerkelijk opengaan van de winkel. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier