Directie Carrefour betreurt dat bonden acties niet opschorten

Redactie KW

De directie van Carrefour betreurt dat de vakbonden niet bereid zijn om hun acties op te schorten zolang de sociale dialoog wordt gevoerd. Dat meldt het bedrijf maandag in een persbericht.

Maandagmiddag vond een verzoeningsvergadering plaats bij de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, in het kader van het dossier rond de Carrefour van Brugge.
De directie van Carrefour betreurt dat de vakbonden na afloop van die verzoeningsvergadering een persbericht hebben verspreid, terwijl de sociale bemiddelaarster had gevraagd om de inhoud van de onderhandelingen vertrouwelijk te houden.

“Tijdens de verzoeningsvergadering van deze middag zijn een aantal voorstellen op tafel gelegd waar Carrefour op een constructieve manier en in alle openheid aan mee zal werken”, luidt het. Carrefour zal naar eigen zeggen alles in het werk stellen om de pogingen van de sociale bemiddelaarster om tot een goede oplossing te komen, zo vlot mogelijk te laten verlopen. “Carrefour zal dan ook niet over de inhoud van de voorstellen die op tafel liggen communiceren”, aldus het bedrijf.

Voorts laat Carrefour nog weten dat de opening van Carrefour B-Park voor iedereen positief is. “Zo worden er bijvoorbeeld 150 jobs gecreëerd met een correcte verloning”, luidt het in het persbericht. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier